Skip to main content

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

ΘΕΜΑ: ΜΟΥΣΙΚΗ  ΣΧΟΛΗ  ΔΗΜΟΥ  ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

 

 

Η διοίκηση του Αριστοτέλειου Πνευματικού Κέντρου, από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της έδωσε πρώτη προτεραιότητα την Μουσική Σχολή του Δήμου μας. Οι λόγοι πολλοί μα και συνάμα απλοί όπως είπε κι ο Πλατωνας,  «Η μουσική είναι η γλώσσα της ψυχής»,  η μουσική λοιπόν είναι σημαντική για την ανάπτυξη ενός παιδιού γιατί ανοίγει δρόμους έκφρασης μέσα από την οργάνωση των ήχων αναπτύσσοντας έτσι τις ψυχικές και νοητικές του λειτουργίες, ενώ συμβάλλει στη δημιουργική του συνάντηση με τους άλλους. Η μουσική, με το να βοηθά στην έκφραση των συναισθημάτων μας, θετικών ή αρνητικών, συντελεί στην ανάπτυξη μιας όσο το δυνατό ισορροπημένης προσωπικότητας.

Έχοντας σαν γνώμονα τα παραπάνω δώσαμε μεγάλη βαρύτητα, τόσο στις υποδομές αναβαθμίζοντας και τα 2 κτίρια στην Αρναία κι Ιερισσό όπου φοιτούν  τα παιδιά μας, όσο και σε έμψυχο δυναμικό.  Έγιναν λοιπόν επισκευές και συντηρήσεις για τον εξωραϊσμό των κτιρίων, αγοράσθηκε εξοπλισμός κι επισκευάστηκε ο παλιός που υπήρχε. Από την πρώτη χρονιά προσλάβαμε 3 επιπλέουν καθηγητές και φέτος φθάσαμε να προκηρύξουμε 5 θέσεις παραπάνω. Παρ όλη την δυσκολία με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες βρήκαμε τρόπο και την παρακάμψαμε  και η πρόσληψη των μουσικών έγινε φέτος από την αρχή δηλαδή μέσα στον Οκτώβριο (παλιότερα είχε φθάσει να γίνετε την άνοιξη του επομένου έτους φυσικά όχι από αμέλεια αλλά λόγω της γραφειοκρατίας). Εξασφαλίσαμε επίσης αυτό που ζητά η πολιτεία με νόμο πλέον -γι αυτό και πήραμε παραπάνω θέσεις- την πλήρη ανταποδοτικότητα  της μισθοδοσίας των μουσικών με τα δίδακτρα και σ' αυτό ίσως γίναμε και λίγο σκληροί αλλά διαφορετικά δεν θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε νόμιμα. Οι μαθητές εξάλλου από 80 πού ήταν το 2014 φέτος φθάσανε τους 170 κι αυτό είναι και η δική μας επιβράβευση.

Δηλώνουμε λοιπόν ότι θα συνεχίσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση δεν απαξιώνουμε κανέναν  γι αυτά που έχει προσφέρει ως τώρα, αξιοποιούμε ότι καλό παραλάβαμε κι είναι αρκετά και συνεχίζουμε δυναμικά για να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την μουσική σχολή του Δήμου μας. Όσον αφορά το θέμα με την μουσική εκπαίδευση των παιδιών μας στην κιθάρα  και στην Ιερισσό θα θέλαμε να πληροφορήσουμε τους γονείς ότι η θέση προκηρύχθηκε κανονικά. Επειδή είναι δύσκολο ειδικά για την Ιερισσό λόγω χιλιομετρικών αποστάσεων να έρθει καθηγητής, από Θεσσαλονίκη ή από άλλες περιοχές και  κάνουμε για όλες τις θέσεις έναν μεγάλο αγώνα να βρούμε μουσικούς και να τους φέρουμε να κάνουν αίτηση στην προκήρυξη που τρέχει. Για την θέση του καθηγητή κιθάρας στην Ιερισσό δεν κάναμε καμία έρευνα γιατί εδώ και μια 10ετία σχεδόν καταλαμβάνεται από συγκεκριμένο καθηγητή, που διαθέτει όλα τα προσόντα κι έχει σχέσεις με την περιοχή μας μέσω  πολιτιστικών συλλόγων. Φέτος κι ενώ επιλέχθηκε κανονικά, την μέρα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων κι όταν πλέον ήταν αργά να βρούμε άλλον καθηγητή με υπεύθυνη δήλωση του, μας γνωστοποίησε ότι δεν δέχεται την θέση για προσωπικούς λόγους. Κατόπιν, ο εν λόγω καθηγητής τηλεφωνώντας σε όλους του μαθητές που είχε, αλλά και σε νέους που ήθελαν να έρθουν στην Μουσική Σχολή του Δήμου μας, τους παρότρυνε να μην γραφτούν στη Σχολή του Δήμου κι ανέλαβε να τους κάνει ιδιωτικά μαθήματα, έναντι αμοιβής στα σπίτια τους ενώ κάποιους  από αυτούς τους υποσχέθηκε να τους εγγράψει σε άλλο ωδείο για να μην χάσουν το πτυχίο τους. Είναι θεμιτό ο κάθε επαγγελματίας μουσικός να επιλέγει τον τρόπο που θα δουλέψει και δεν θα υποχρεώσουμε κανέναν να δουλέψει για τον Δήμο, όμως δεν είναι θεμιτό για κάποιον που επί 10 χρόνια εργάσθηκε στην Μουσική Σχολή του Δήμου να φέρεται κατ' αυτόν τον ανήθικο τρόπο. Δεν επικροτούμε την κίνηση του ζητάμε συγγνώμη από τους γονείς και μαθητές για την ταλαιπωρία και δηλώνουμε ότι άμεσα θα δοθεί λύση και μεμονωμένα περιστατικά σαν κι αυτό δεν θα μας αποπροσανατολίσουν από τον στόχο μας

 

Η Πρόεδρος του ΑΠΚ

Ελένη Παναγιωτοπούλου